Hizmetler
Korunma Soruşturmaları
Koruma önlemleri, bir malı ithal eden ülkenin aynı ürünü üreten endüstrisinde ciddi zarara veya ciddi zarar tehdidine yol açan ve giderek artan (mutlak veya tüketime göre göreceli olarak) bir ithalat eğilimine karşı "acil ve geçici" çözümler olarak öngörülmüş ticaret politikası önlemidir.
Koruma önlemleri, haksız rekabete karşı uygulamalar olmadıkları için, geçici olmalıdır, bu ise zaman içinde azaltılmalarını gerektirir.
Koruma önlemleri, ancak ithalatın rakip bir yerli sanayinin ciddi şekilde zarar görmesine neden olduğu veya ciddi zarar tehdidi yarattığı tespit edildiğinde uygulanabilir. Koruma önlemleri, ihracatçı tarafından "haksız" ticaret uygulaması olmadığından, anti-damping ve telafi edici önlemlerin aksine belli bir süre ile sınırlıdır.
Türkiye DTÖ üyeleri arasında korunma önlemlerinin önemli bir kullanıcısıdır ve 2021 yılı itibariyle devam eden 8 korunma önlemi mevcut olup, önceki yıllarda uygulanıp yürürlükten kalkan 31 adet korunma önlemi vardır. 2021 yılı itibariyle en 2 adet soruşturma yürütülmektedir.
Bu nedenle, FTC, Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan korunma soruşturmalarına aktif olarak katılmakta ve Hindistan, G. Kore, Malezya, ÇHC, BAE, Pakistan ve Endonezya gibi çeşitli ülkelerin önde gelen ihracatçılarının çıkarlarını savunmaktadır.